Remedial Teaching praktijk Bij Xenia  biedt hulp en ondersteuning op verschillende gebieden.

Hieronder de mogelijkheden in het kort:

 • Remedial Teaching is bedoeld voor kinderen in het basisonderwijs en voor jongeren in het voorgezet onderwijs. Hierbij kunt u denken aan hulp bij spraak/taal problematiek,  spellen, (begrijpend) lezen, rekenen, wiskunde en schrijfmotoriek. Daarnaast biedt Remedial Teaching hulp en ondersteuning aan kinderen en jongeren met AD(H)D, dyscalculie of dyslexie.

 

 •  Huiswerkbegeleiding kan ondersteuning geven aan kinderen in het basisonderwijs en aan jongeren in het voortgezet onderwijs. De aandacht kan bijvoorbeeld gaan naar structuur aanbrengen in de leerstof, huiswerk plannen, overhoren, hulp bij het maken werkstukken en spreekbeurten.

 

 • Training Ik leer anders biedt extra ondersteuning voor een grote groep ondergewaardeerde kinderen met juist een bijzondere gave: beelddenkers! Deze kinderen denken niet in woorden, maar in beelden. Om die reden wordt het lesmateriaal op school niet begrepen en onthouden. Vaak hebben beelddenkers een leerachterstand of denkt men aan dyslexie. Bijles helpt niet of nauwelijks omdat er dan nog meer schoolwerk op ‘foute’ wijze wordt aangeboden. De training Ik leer anders vertaalt de lesstof naar hun manier van denken.

 

 • Cursus Snel leren = Leuk leren geeft je meer grip op je huiswerk door dit beter te plannen en te organiseren. Daarnaast krijg je inzicht in jouw manier van leren en krijg je technieken aangereikt om dit te verbeteren. Zo leer je 2-4x sneller lezen, samenvatten met behulp van mindmappen en beter onthouden dankzij geheugentechnieken.

 

 • Cursus op weg naar “snel leren = leuk leren” is voor kinderen in groep 7 of 8 of net gestart in de brugklas. Kan het wel wat ondersteuning gebruiken bij het ‘leren leren’? Meld het dan nu aan voor de cursus OP WEG NAAR Snel leren = leuk leren! Je kind leert in deze cursus hoe het een agenda kan gebruiken, het maakt kennis met mindmappen, leert geconcentreerder lezen, hoofd- en bijzaken van elkaar onderscheiden en handige manieren om woordjes te leren. De cursus zorgt voor een stevige basis waardoor de overgang naar het voortgezet onderwijs soepeler verloopt.  

 

 • De Sterrenreis, ga op reis naar de ster in jezelf. Een creatieve en talentgerichte ontdekkingsreis, waarbij kinderen vanaf 8 jaar op zoek gaan naar vragen als:
  – wie ben ik?
  – wat kan ik?
  – wat wil ik?