Meer leren in minder tijd en toch beter onthouden, wie wil dat niet?

Tijdens de cursus ‘Snel leren = leuk leren’, krijg je meer grip op je huiswerk door dit beter te plannen en te organiseren. Daarnaast krijg je inzicht in jouw manier van leren en krijg je technieken aangereikt om dit te verbeteren. Zo leer je 2-4x sneller lezen, samenvatten met behulp van mindmappen en beter onthouden dankzij geheugentechnieken.

De volgende vragen worden tijdens de cursus beantwoord:
– Hoe pak ik het beste mijn huiswerk aan?
– Hoe bouw ik het leren voor een proefwerk of tentamen op?
– Hoe leer ik sneller te lezen en tegelijkertijd beter te onthouden?
– Hoe kan ik hetgeen ik leer, langer onthouden?
– Hoe maak ik leren leuker?

 

Voor middelbare scholieren en studenten

De cursus is geschikt voor leerlingen van middelbare scholen zowel VMBO, Mavo, Havo en VWO. Ook voor leerlingen met dyslexie is de cursus uitstekend geschikt. Uit ervaring is gebleken dat studenten uit het MBO en HBO of van de universiteit baat hebben bij de technieken die zij aangeleerd krijgen in de cursus.

 

In 6 weken naar jouw eigen leersysteem

Tijdens de cursus gaan we eerst kijken naar jouw huidige manier van leren. Hoe lang kan je je concentreren, op welk moment van de dag leer je het best en op welke manier? We beginnen de eerste les ook meteen met snellezen, zodat we aan het eind van de cursus kunnen meten hoeveel sneller je bent gaan lezen. Daarnaast komen tijdens de cursus aan bod: mindmappen, speedlearning, geheugentechnieken, timeboxing en time-management.

 

Wat levert het je op?

Jouw investering in deze cursus is 6x 1 uur les en 6 weken lang 15 minuten per dag oefenen, 6 dagen per week. In totaal vraagt de cursus dus 15 uur van jouw tijd. Maar wat levert jou dat uiteindelijk op?

  • Elk boek dat je leest, lees je in de helft van de tijd. Dus als je normaal in 6 uur een boek uitleest, doe je dat na de cursus in 3 uur, Reken maar uit hoeveel tijd dat scheelt voor je complete boekenlijst!
  • In één keer je lesboek lezen en samenvatten zodat je het voor een proefwerk of tentamen niet allemaal weer opnieuw hoeft door te nemen.
  • Makkelijk, snel en overzichtelijk samenvatten in een mindmap.
  • Weten hoe je met elk soort huiswerk om moet gaan. Van woordjes leren tot een werkstuk maken. Van sommen maken tot een proefwerk of een tentamen leren.

Jouw winst: meer en makkelijker leren in minder tijd!

 

snel leren is leuk leren