De Sterrenreis, een ‘reis naar de ster in jezelf’! Een creatieve en talentgerichte ontdekkingsreis, waarbij kinderen vanaf 8 jaar op zoek gaan naar vragen als: wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik?

De Sterrenreis

De ‘Sterrenreis’ is gebaseerd op het boek ‘de Sterrenplukmachine’ (www.desterrenplukmachine.nl). Onderweg leren de kinderen veel over zichzelf en ontdekken ze wat hun dromen en wensen zijn. Ik wijs af en toe de weg, nodig uit om eigen keuzes te maken en hierop te vertrouwen.

Ik ga met de kinderen naar buiten en ontdek wat de talenten van de kinderen zijn. Ook krijgen de kinderen onder andere ‘sterrenkunde-les’, bespreken we de sterrenbeelden, leren ze van alles over de vier elementen, zijn we veel buiten, ontdekken we de kracht van edelstenen en luisteren we naar wat muziek en natuur je kan vertellen en verduidelijken, om uiteindelijk jezelf te vinden, zodat je kan en mag stralen als een ster!

De Sterrenreis, een ‘reis naar de ster in jezelf’! Een creatieve en talentgerichte ontdekkingsreis, waarbij kinderen vanaf 8 jaar op zoek gaan naar vragen als:

  • Wie ben ik?
  • Wat kan ik?
  • Wat wil ik?

Je doet het samen

Je gaat met maximaal 8 kinderen samen op ‘Sterrenreis’. We komen zeven keer, wekelijks twee uur samen. Elk moment is anders. We gaan dromen, durven, doen, denken, creëren, praten, lachen, oefenen en ‘zijn’. Zijn wie je wil zijn, zijn wie je bent.

Ouderavond

Vooraf is er een ouderavond, waar ik de ouders een beetje mee op reis neem. De ouders krijgen uitleg, mogen zichzelf, net als hun kinderen, ook verwonderen, maken mooie persoonlijke opdrachten voor henzelf en hun kind, leren elkaar kennen en mogen op deze manier ontdekken wie de reisgenootjes van hun kinderen worden.

Boek en werkboek

Bij de ‘Sterrenreis’ hoort het boek ‘De Sterrenplukmachine’. Dit boek krijgen de kinderen bij aanvang van de ‘Sterrenreis’ en hieruit mogen ouders en kinderen samen lezen en over in gesprek gaan. Tijdens de ‘Sterrenreis’ werken de kinderen in hun ‘Sterren-werkboek’ aan mooie opdrachten die ze soms alleen of soms samen met hun ouders maken.  In dit werkboek kunnen de kinderen ook alles wat ze onderweg beleven, zien, maken, leren en belangrijk vinden, beschrijven, tekenen en bewaren.

Kosten

De kosten van de complete Sterrenreis inclusief boek, werkboek en overige materialen zijn 225,-.

Wanneer

De eerste Sterrenreis zal in september van start gaan. Wil je meer informatie of je alvast opgeven? Stuur dan een mailtje naar info@rtbijxenia.nl of bel 0620621129. Je kan ook altijd het contactformulier invullen dan zal ik zo snel mogelijk contact met je opnemen.