Ik leer anders

Een grote groep ondergewaardeerde leerlingen heeft juist een bijzondere gave: het zijn beelddenkers! Zij denken niet in woorden, maar in beelden. Daarom wordt het lesmateriaal niet begrepen en onthouden. Vaak hebben beelddenkers een leerachterstand of denkt men aan dyslexie. Bijles helpt niet of nauwelijks omdat er dan nog meer schoolwerk op ‘foute’ wijze wordt aangeboden. De training Ik leer anders   vertaalt de lesstof naar jouw manier van denken.

Ik leer in beelden,  jij onderwijst in woorden

Het onderwijs sluit niet aan bij alle denkwijzen. Logisch, want de meerderheid van de mensen (±95%) leert auditief digitaal (via het gehoor). Slechts een kleine groep leert visueel. Tijdens de training ‘Ik leer anders’ leer je zelf de lesstof te vertalen naar woordbeelden zodat het wel binnen JOUW informatiesysteem past. Deze techniek leer je zelf toepassen binnen vier sessies! Jonge kinderen leren de techniek samen met hun ouders. Op verzoek bespreek ik de methode graag met de leerkracht op school.

Vervolgens krijgt de informatie een vaste plek in het hoofd. Hiermee krijg je grip op het opslaan, verwerken en onthouden van de aangeboden leerstof en kan je bij toetsing de informatie makkelijk terug vinden in je geheugen. Dit geeft ook rust in je hoofd.

Direct resultaat

Doordat we de lesstof op de juiste manier aanbieden aan de leerling, kan hij of zij direct vertellen of deze leermethode werkt.. Dus geen eindeloos traject zonder resultaat. Want wanneer we overschakelen naar het juiste informatiesysteem (visueel) wordt de lesstof direct begrepen en onthouden. Tijdens de training kunnen bijvoorbeeld leerlingen met een taalprobleem, woorden foutloos spellen. Van voor naar achter, maar ook van achter naar voor. Simpelweg omdat ze het woord als woordbeeld hebben opgeslagen.

Blijf niet langer worstelen met schoolwerk. Ervaar zelf of deze leermethode ook voor jou werkt. Leerproblemen aanpakken met de training ‘Ik leer anders’ is leuk en versterkt het gevoel van zelfvertrouwen. De leeftijd om deze techniek aan te leren is vanaf 5 jaar tot 100!

Kijk voor meer informatie ook op de website www.ikleeranders.nl of bekijk onderstaand filmpje:

De Training Ik leer anders leert je om informatie te vertalen naar JOUW informatiesysteem: visueel. Dit kun je (in de toekomst) ook toepassen op vakken als geschiedenis, aardrijkskunde, buitenlandse talen enz.

Inhoud training (4 sessies):                                                                            werkboek

 • Doelstellingen vooraf bespreken;
 • Informatiesysteem testen en leerstrategie bepalen;
 • Basisinformatie leren via beelddenken:
  • informatie op juiste wijze ordenen (beter onthouden);
  • alfabet en woorden (dictee);
  • cijferveld, tafels en automatiseren van sommen;
  • klokkijken.

 

Tarieven

Een individuele training ‘ik leer anders’ kost € 239,-. De training bestaat uit 4 sessies van een uur en is inclusief werkboek. Soms zijn er meer sessies nodig om alle basistechnieken te doorlopen. Een extra sessie kost € 50,-. Zodra de training is doorlopen, heb je genoeg handvatten om verder aan de slag te gaan met je kind. Indien je de begeleiding niet helemaal zelf wilt doen, maar bij mij wilt voortzetten, gaan de tarieven voor Remedial Teaching in.

 

Wil je weten of jij een beelddenker bent? Klik dan hier.

Wilt u weten of uw kind een beelddenker is? Klik dan hier.

Terug naar aanbod