Bewegend leren, dat doe je bij RT bij Xenia

Bewegend leren, ik ben al jaren een grote fan! Vandaag staan de kranten er vol mee, scholen moeten kinderen 2 keer een half uur laten bewegen. Uit onderzoek van het Amsterdamse VUmc blijkt dat kinderen die meerdere malen per week en in een langere tijd dit doen beter presteren op school!

En dit is waarom ik met mijn praktijk RT bij Xenia nu gevestigd ben op Park Bredelaar omdat het niet alleen een geweldige plek is maar omdat we hier het  bewegend leren ontzettend goed kunnen toepassen!

Park bredelaar

 

Bewegend leren goed voor betere resultaten

De Nederlandse sportraadOnderwijsraad en de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving hebben vandaag een advies uitgegeven waarin staat dat kinderen tijdens de les oefeningen kunnen doen om de leerprestaties voor taal en rekenen te bevorderen.

Door te bewegen tijdens de lessen zou dit een positieve invloed hebben op de hersenactiviteit. Kinderen zullen hierdoor dus niet alleen beter presteren maar je leert kinderen ook een gezondere leefstijl aan.

Park bredelaar

Bewegend leren bij RT bij Xenia

Advies is om meer te bewegen om zo tot betere resultaten te komen. IK vind het een geweldig advies en doe dit al langer. Dit is ook de reden waarom ik zo blij ben met mijn nieuwe locatie. Het is daar prachtig, heerlijk buiten in de natuur . Het geeft rust en ontspanning, kinderen vind het heerlijk en door buiten, bewegen en leren samen te voegen krijg je ontspannen kinderen en gaan de resultaten omhoog!

Na de herfstvakantie start de bootcamp rekenen en bootcamp taal en spelling. Samen met andere kinderen bezig zijn op een andere manier met rekenen of met taal en spelling. Lijkt het je wat? Kom dan vrijblijvend kennismaken of doe straks een keertje mee!

Maak jij je zorgen om je kind?

  • Blijven de leerprestaties achter?
  • Is uw kind niet meer gelukkig op school?
  • Heeft de school van uw kind niet genoeg tijd om te geven wat het op dit moment nodig heeft?

Bij Xenia begeleidt kinderen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken!

bewegend leren

RT bij Xenia

Bij Xenia biedt een breed aanbod aan ondersteuning en begeleiding waaronder Remedial Teaching, huiswerkbegeleiding, bijles, training en coaching. Elke begeleiding wordt afgestemd op de specifieke situatie en problematiek van de leerling. Ik probeer de achterstand(en) te verminderen door verschillende uitdagende werkvormen aan te bieden, mijn enthousiasme en betrokkenheid. Door aan te sluiten op het niveau en de belevingswereld van uw kind zal het zich weer prettig gaan voelen waardoor uw kind weer met plezier en zelfvertrouwen naar school zal gaan.

Samen of in een groepje gaan we aan de slag op een heerlijke locatie!

Sinds kort ook in de praktijk : De Sterrenreis

Zelf ben ik heel trots dat ik deze mooie en bijzondere reis met kinderen mag gaan maken.

Wat is de Sterrenreis?
Een ‘reis naar de ster in jezelf’! Een creatieve en talentgerichte ontdekkingsreis, waarbij kinderen op zoek gaan naar vragen als:
⇒ wie ben ik?

⇒ wat kan ik?

⇒ wat wil ik?

Je gaat met maximaal 8 kinderen samen op ‘Sterrenreis’. We komen zeven keer, wekelijks twee uur samen. Elk moment is anders. We gaan dromen, durven, doen, denken, creëren, praten, lachen, oefenen en ‘zijn’. Zijn wie je wil zijn, zijn wie je bent.

sterrenreis

 

Denk je dit is echt iets voor mijn kind of wil je meer informatie neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Ik hoop jullie snel eens te ontmoeten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.