kleine mol raast maar door

{boek} Kleine mol raast maar door

Zodra kleine mol wakker wordt, is het gedaan met de rust! Hij kan niet stilstaan, is snel afgeleid en maakt dingen stuk. Ze noemen kleine mol vervelend, hyperactief, onzeker, vermoeiend en nutteloos.

Boeken met een boodschap

Als Remedial Teacher werk ik met kinderen die hulp nodig hebben omdat ze bijvoorbeeld niet zo goed zijn in rekenen of spellen en met een beetje hulp kan ik ze verder op weg helpen of we werken wekelijks aan iets wat de aandacht nodig heeft. Regelmatig zijn het kinderen met dyslexie, dyscalculie die ergens tegenaan lopen maar ook kinderen die gewoon minder zijn in een vak. Ook met  kinderen die heel onzeker zijn, daar werk ik mee. Vaak zijn het kinderen die ergens tegenaan lopen hierdoor onzeker en bang zijn  om (nog meer) foutjes maken. Ook de drukkere kinderen komen langs, gewoon om te praten of ik kan ze een stukje planning en structuur bieden. Ik probeer deze kinderen wat rust te bieden, ga lekker met ze naar buiten of  praat gewoon met ze. Kinderen vinden het heerlijk en met een beetje geluk helpt het om wat rust te creëren.

Kleine mol raast maar door is een prachtig boek met een mooie inhoud. De illustraties zijn mooi vormgegeven en door dit boek 1 op 1 te lezen of juist in een groep krijgt het kind of juist de klas een beetje inzicht in de drukkere kinderen. Het boek geeft een mooie boodschap mee, iedereen mag zijn wie hij is! Een mooi boek met een mooie boodschap die zeker  drukke kinderen bijvoorbeeld met ADHD, een hart onder de riem steekt.

 

Kleine mol raast maar door

Kleine mol is altijd druk in de weer en kan zich maar moeilijk concentreren. Hij rent van hot naar her en overal waar hij komt laat hij een chaos achter achter. Kleine mol kan niet stilzitten en zit overal aan te friemelen. Vergeet zijn spullen, raakt ze kwijt of maakt ze per ongeluk stuk.

 

kleine mol raast maar door

 

Iedereen heeft iets over hem te zeggen, maar zelf weet hij helemaal niet meer wie hij is. De juf en zijn ouders maken zich zorgen en daardoor gaat de kleine mol in een soort therapie. Een creatieve therapie voor drukke kinderen. Hij mag hier zijn zoals hij is en leert dat hij goed is zoals hij is. Hij wordt steeds rustiger, kan langer blijven zitten en maakt zelfs iets af. Hij is hier zelf eigenlijk wel trots op! Ik vind drukte dokter ook zo mooi omschreven, heel klein eronder staat : “ik verricht geen wonderen, maar ik doe mijn best”.

kleine mol raast maar door

 

Wat zo mooi en herkenbaar is in dit boek en ook zo mooi is vormgegeven zijn de stempels die deze kleine mol allemaal krijgt. Ze zijn letterlijk getekend als allemaal labels

Een review van een juf

Mijn zoontje zit in groep 1/2 en in deze klas zitten net als in andere klassen ook wat drukkere kinderen. De juf wilde dit boek wel in de klas voorlezen, dit is wat de kleuterjuf over dit boek te zeggen heeft:

Het is een pakkend boek voor de leerlingen, dat komt met name door de mooie platen in het boek. Er gebeurd erg veel in het boek en de leerlingen proberen dit goed te volgen. Betrokkenheid is groot.
Ondanks dat het best een lang voorleesboek is, blijft de concentratie van de leerlingen aanwezig.
Tijdens een kringgesprek na het boek, herkende enkele kinderen zichzelf in het hoofdpersonage. Hier hebben we best nog een tijd over kunnen kletsen. 
kleine mol raast maar door

Specificaties

 • Auteur:                                   Anna Llenas
 • Illustrator(s):                        Anne Llenas
 • Uitgeverij:                              De Vier Windstreken
 • Jaar van uitgave:                  2018
 • Prijs:                                       15.95
 • ISBN:                                      9789051166422
 • Te koop bij:                              

Lijkt dit boek je ook zo leuk voor in de klas of thuis?

Ik mag door mijn persoonlijke blog een exemplaar weggeven

WIWINWIN

Wil jij kans maken op dit mooie en bijzondere boek

 • Laat op Facebook of hieronder een bericht achter (met geldig email adres) zodat ik weet dat je meedoet
 • Like RT bij Xenia op Facebook♦ Instagram♦ Twitter. Het is niet verplicht, maar ik zou dit erg waarderen
 • Deel, tag, Like dit bericht op Facebook allemaal niet verplicht, maar wel super tof!
 • De winactie zal lopen tot en met ♥20 juli  2018♥. Ik zal de winnaar een mailtje sturen, reageer binnen 24 uur anders maak ik iemand anders blij.

groetjes Xenia

25 Reacties

 1. Hoi! Wat een gaaf boek lijkt me dit! Als startende leerkracht vind ik het soms nog lastig om om te gaan met kinderen die meer energie kwijt moeten raken op een dag. Het voorlezen duurt voor deze kinderen dan ook vaak te lang en dan wordt het vaak klieren. Maar als dit boek zou worden voorgelezen, kunnen zij zichzelf hier in terug zien en leren ze meer over zichzelf en dat het ook hele leuke kanten heeft om lekker druk te zijn! Ik ben erg benieuwd, mijn groep denk ik ook!

 2. Superleuke winactie waar ik graag aan mee doe. Ik denk een heel leuk boek voor in mijn klas en op school. Leerkracht in het speciaal onderwijs, dus heel veel drukkere kinderen die er allemaal mogen zijn! Alleen moeten ze dat zelf ook nog even leren. Misschien dat het boek een beetje kan helpen!

 3. Ik zou dolgraag het boek willen hebben. Ik werk in het onderwijs en heb zelf twee ADHD kinderen.

 4. Ook ik ben een startende leerkracht. Volgend jaar heb ik groep 3, 4, 5 waarin ik dit boek graag voor zou willen lezen! Lijkt mij een mooi boek voor in mijn (nog) kleine collectie voorleesboeken.

 5. Wat lijkt me dit een gaaf boek om bij ons op school te hebben!! Ik werk op een SBO als logopedist, dus voor veel kinderen bij mij op school zal het heel herkenbaar zijn en vanuit mijn vak gebruik ik vaak prentenboeken in de behandeling????!

 6. Het lijkt me een heel leuk boek om in de klas te gebruiken. Zo kweek je ook begrip bij de andere leerlingen. Ik zou graag in aanmerking willen komen voor dit prachtige boek.

 7. Hoi! Wat zou dit leuk zijn! Mijn klas is nl. De molklas en kindjes met ADHD hebben we sowieso elk jaar in onze klas met 45 lln. Groetjes!

 8. Dat ziet er een super leuk en handig boek uit om te gebruiken. Ik ben zowel logopediste als leerkracht en kom dan ook veel in aanraking met kinderen die net iets anders en bijzonder zijn. Het is mijn grote droom om in het buitengewoon onderwijs te kunnen werken en dan zou het zeker van pas komen! Ik duim alvast!!!

  Met lieve groeten, Gwen

 9. Ik ga na 6 jaar bovenbouw na de zomer weer terug naar de kleuters dus dit boek zou een welkome aanvulling zijn op mijn toch wel iets verouderde verzameling boeken.

 10. Geweldig boek om in te zetten in mijn nieuwe functie als gedragsspecialist. Zo leren de leerlingen zichzelf en anderen nog beter begrijpen. Super!

 11. Wat een welkom dit boek in mijn klas.
  Ik heb 34 kleuters in mijn klas allemaal even lief en leuk maar zo verschillend.
  Ik doe graag mee aan deze winactie.

 12. Jaaaa! Deze zou ik graag winnen voor enkele kinderen in mijn praktijk. Klinkt als een heeeeeel goed prentenboek!

 13. Als moeder van een ‘kleine drukke molen juf van vele kleine drukke mollen, lijkt mij dit een mooi boek om komend schooljaar te gebruiken. Op mijn werk en thuis.

 14. Oooh super graag wil ik winnen. Genoeg mensen in mijn omgeving die dit nuttig kunnen gebruiken. Duimen maar… ????????????.

 15. Hel lijkt me een super leuk boek om voor te lezen voor.mijn drukke zoontje.

 16. Heel gaaf! Ik doe graag mee! Boek komt goed van pas bij mijn nieuwe functie als IB in de onderbouw ????

 17. Wauw, fijn dat hier een mooi boek over is. Als juf met ADD en met een ADHD-kind vind ik het soms zo verdrietig om te zien hoe deze kinderen worstelen met zichzelf en hun omgeving!
  Ik zou zo graag wat meer begrip zien van hun (school-)omgeving! Dit boek lijkt me daar een mooie eerste aanzet voor. Ook nu ik dit jaar groep 3 heb ipv kleuters! Want ook daar horen prentenboeken thuis!

 18. Ideaal voor de bijzondere drukke kindjes die bij ons op therapie komen.

 19. Heel heel graag voor mijn kids in de kinderyogalessen en in mijn nieuwe baan in een lief kleutergroepje 1-2 . Ik ben een echte boekenwurm en die liefde geef ik graag door. Zou een super start zijn voor het nieuwe schooljaar!!!!

 20. Wouw, wat een mooi boek. In ben onder de indruk van hoe de inhoud wordt neergezet
  Prachtig!
  Ik zou dit boek graag voor mijn klas willen winnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.